fbpx

HLA test och analys

HLA (Human Leukocyte Antigens)

HLA-typning är ett slags genetiskt test som används för att identifiera vissa individuella variationer i en persons immunsystem.

Det är mycket mer komplicerat än blodtypning. HLA-matchning används för att identifiera vilka personer som på ett säkert sätt kan donera stamceller, ett organ eller benmärg till en person som behöver en transplantation. Om två personer har samma HLA-typ anses de vara ”matchade”. Olika diagnoser, behandlingar och stamcellstyper kräver olika hög procent match.

Cellavivas HLA-typning innebär att vävnadsprov analyseras

Den person som ska typas samlar in ett salivprov från insidan av kinden med en svabb. Provet analyseras i ett laboratorium för att ta reda på HLA-typen. Alla stamcellsbehandlingar behöver inte en matchning, men det finns några som absolut kräver det. HLA-typning kan göras när som helst i livet och du behöver inte göra ett HLA-test för att kunna spara stamceller.

Beställ ditt HLA-kit här

Analysen kostar 8000 SEK för 1 individ. Köper du 2 eller fler analyser är priset 7000 kr per individ. Du mottar en faktura efter dina önskemål kring betalning, när kitet/kiten skickas från vårt laboratorium.

Fyll i beställningsformuläret och gör dig redo att ta emot ditt HLA-kit.

  Person 2:

  Person 3:

  Person 4:


  Förbered dig för sommaren
  Förbered dig för sommaren

  Väntar du ett sommarbarn med BF under semesterperioden?

  Om du planerar att beställa vår hjälp med insamlingen, se till att beställa i god tid före ditt förlossningsdatum.

  Vi, precis som andra företag, har begränsat med personal under semestertider. Vi hoppas att ni har förståelse för detta!