fbpx

Integritetsskyddspolicy & cookies

Cellavivas sekretesspolicy

Personlig information och integritet

Uppgifter som personuppgifter eller annan information som kunden skickar till Cellaviva lagras och bearbetas i digitalt- samt pappersformat. Cellaviva ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enlighet med GDPR. Kundernas personuppgifter används av Cellaviva för att möjliggöra och säkerställa efterlevnad av avtalet.

 

Ansvarig för personuppgifter:

NextCell Pharma AB (org. 556965-8361)
Hälsovägen 7
141 57 Huddinge

Kundinformation lagrad:

– Namn
– Adress
– E-postadress
– Telefonnummer
– Köphistorik på Cellaviva
– Information som krävs för att säkerställa att Cellaviva uppfyller avtalsrättsliga, kund- och lagkrav.

 

Informationen kan också lämnas ut till tredje part och kan användas för de ändamål som anges nedan:

– Avtalspartner inom laboratorieteknik i syfte att säkerställa efterlevnad av avtalet
– Avtalspartner inom logistik (transportör) i syfte att säkerställa efterlevnad av avtalet
– Avtalspartner i finansiella tjänster i syfte att säkerställa efterlevnad av avtalet

 

Registerutdrag

Om du har ingått avtal som individ har du rätt att begära en utskrift av registret en gång om året. En utskrift från registret anger vilken information som sparas om dig. Du begär detta genom att skicka en signerad begäran till ovanstående postadress. Om informationen vi har om dig är felaktig, ofullständig eller vilseledande kommer vi naturligtvis att korrigera den.

Registrering av kundinformation. Som kund kan du på skriftlig och undertecknad begäran få din kundinformation hos Cellaviva raderad, med undantag för information som krävs för att Cellaviva ska kunna upprätthålla goda registrerings- och bokföringsmetoder samt om lagstiftning tillåter.

Cellaviva's Integritetsskyddspolicy

NextCell Pharma AB, 556965-8361, (NCP) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter, om inget annat anges. NCP vidtar åtgärder för att säkerställa att data skyddas och att behandlingen sker i enlighet med tillämpliga dataskyddsregler och våra interna riktlinjer och rutiner. På denna sida beskriver vi hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av de personuppgifter som vi sparar hos oss. Med personuppgifter avses all information som kan användas för att identifiera en person.

Varför vi behandlar dina personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter av flera skäl, först och främst för att uppfylla våra uppdrag. Vilket innebär att säkerställa förvaringen av stamceller i vår biobank och genomföra forskning. I vår uppgift ingår också att informera om vår verksamhet samt potentialen för medicinsk behandling med stamceller. De vanligaste anledningarna till att vi behandlar dina personuppgifter är att du är kund hos oss, har tagit kontakt med oss för frågor, deltagare i en forskningsstudie, anställd, samarbetspartner eller liknande. Om du har haft kontakt med oss kan vi komma att behandla dina personuppgifter i enlighet med uppfyllelse av avtalsförpliktelser. Utöver dessa ändamål behandlar vi även personuppgifter för att följa lagar och regler.

 

Hur vi kan komma att använda dina personuppgifter och på vilken laglig grund

Vi använder dina personuppgifter för att uppfylla rättsliga förpliktelser och avtalsförpliktelser, samt för att ge dig information, rådgivning och annan service. Uppgifter som personuppgifter eller annan information som kunden lämnar till Cellaviva kommer att lagras och behandlas i digitalt- och pappersformat.

Dina personuppgifter kan komma att lämnas ut till tredje part för att vi ska kunna fullgöra avtalet med dig. Exempel kan vara avtalspartner för laboratorietjänster, avtalspartner inom logistik (transportör) samt avtalspartner för finansiella tjänster, samtliga i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.

 

Hur länge dina personuppgifter finns kvar hos Cellaviva?

Vi sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för de ändamål som de samlades in. Personuppgifter krävs bland annat för att säkra kvalitet och spårbarhet i biobank för vård och behandling (autolog och allogen). Så länge du är kund hos oss är arkiveringstiden 30 år efter slutlig användning av vävnader/celler.

 

Hur vi skyddar dina personuppgifter?

Att förvara dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt är en central del i hur vi bedriver vår verksamhet. Vi har vidtagit lämpliga tekniska, organisatoriska och administrativa säkerhetsåtgärder för att skydda de uppgifter vi behandlar.

 

Dina rättigheter i fråga om dataskydd

  • Du har rätt att få åtkomst till de personuppgifter om dig som vi behandlar.
  • Du har rätt att begära rättelse av uppgifterna, med de begränsningar som stipuleras i lag eller annan författning.
  • Du har rätt att begära att dina personuppgifter raderas, om lagstiftning tillåter.
  • Du har rätt att begära begränsning av behandling av vissa personuppgifter.

 

Kontakta oss eller Integritetsskyddsmyndigheten

Om du vill utnyttja dina rättigheter, har frågor eller synpunkter som gäller vår dataskyddspolicy är du välkommen att vända dig till Cellavivas kundservice antingen via telefon, mail (kundtjanst@cellaviva.se) eller brev (se ovan adress). Cellaviva har utsett ett dataskyddsombud (Data Protection Officer) som kommer att ta kontakt med dig. Om du inte är nöjd med vårt sätt att hantera dina frågor kan du framföra ditt klagomål till aktuell tillsynsmyndighet, för närvarande Integritetsskyddsmyndigheten i Sverige.

Cellaviva's Cookie Policy

Om vår cookiepolicy

Denna cookiepolicy förklarar vad cookies är och hur vi använder dem. Du måste läsa denna policy för att förstå vad kakor är, hur vi använder dem, vilka typer av kakor vi använder dvs, informationen vi samlar in med hjälp av kakor, och hur denna information används, och hur man kontrollerar cookiepreferenser. För mer information om hur vi använder, lagrar och håller dina personuppgifter säkra, se vår sekretesspolicy.

Du kan när som helst ändra eller dra tillbaka ditt samtycke från Cookie-uttalandet på vår webbplats.

Läs mer om vem vi är, hur du kan kontakta oss och hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Ditt samtycke gäller för följande domäner: cellaviva.dk

Om du vill granska och redigera ditt samtycke, tryck på knappen längst ned till höger i webbläsaren som heter ”Hantera samtycke”

 

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som används för att lagra liten information. Cookies lagras på din enhet när webbplatsen laddas in i din webbläsare. Dessa cookies hjälper oss att göra webbplatsen korrekt, göra webbplatsen säkrare, ge bättre användarupplevelse och förstå hur webbplatsen fungerar och att analysera vad som fungerar och var det behöver förbättras.

 

Varför använder vi cookies?

Som de flesta onlinetjänster använder vår webbplats cookies från tredje part och tredje part för en mängd olika ändamål. Första parts cookies är vanligtvis nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt och de samlar inte in någon av dina personligt identifierbara uppgifter.

Tredjepartscookies som används på våra webbplatser används främst för att förstå hur webbplatsen fungerar, hur man interagerar med vår webbplats, håller våra tjänster säkra, levererar annonser som är relevanta för dig och allt som allt ger dig en bättre och förbättrad användarupplevelse och hjälp att påskynda dina framtida interaktioner med vår webbplats.

 

Vilken typ av kakor använder vi?

Viktigt: Vissa kakor är viktiga för att du ska kunna uppleva vår webbplats fullständiga funktioner. De tillåter oss att underhålla användarsessioner och förhindra säkerhetshot. De samlar inte in eller lagrar någon personlig information. Med dessa cookies kan du till exempel logga in på ditt konto och lägga till produkter i din korg och låda säkert.

Statistik: Dessa kakor lagrar information såsom antalet besökare på webbplatsen, antalet unika besökare, vilka sidor på webbplatsen som har besökts, källan till besöket etc. Dessa data hjälper oss att förstå och analysera hur väl webbplatsen fungerar och där det behöver förbättras.

Marknadsföring: Vår webbplats visar annonser. Dessa kakor används för att anpassa de annonser vi visar dig, så de är meningsfulla för dig. Dessa cookies hjälper oss också att hålla reda på hur effektiva dessa annonskampanjer är.

Information som lagras i dessa cookies kan också användas av tredjepartsannonsleverantörer för att visa dig annonser på andra webbplatser i webbläsaren.

Funktionell: Dessa är cookies som hjälper vissa icke-väsentliga funktioner på vår webbplats. Dessa funktioner inkluderar inbäddning av innehåll som videor eller delning av innehåll på webbplatsen på sociala medieplattformar.

Inställningar: Dessa cookies hjälper oss att spara dina inställningar och surfinställningar som språkinställningar för en bättre och effektiv upplevelse vid framtida webbplatsbesök.

 

The below list details the cookies used in our website.

CookieBeskrivning
_fbpThis cookie is set by Facebook to deliver advertisement when they are on Facebook or a digital platform powered by Facebook advertising after visiting this website.
_gaThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.
_gat_gtag_UA_59063305_1This cookie is set by Google and is used to distinguish users.
_gat_UA-59063305-1This is a pattern type cookie set by Google Analytics, where the pattern element on the name contains the unique identity number of the account or website it relates to. It appears to be a variation of the _gat cookie which is used to limit the amount of data recorded by Google on high traffic volume websites.
_gcl_auThis cookie is used by Google Analytics to understand user interaction with the website.
_gidThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the website is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages visted in an anonymous form.
_GRECAPTCHAThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisementThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Advertisement".
cookielawinfo-checkbox-analyticsThis cookies is set by GDPR Cookie Consent WordPress Plugin. The cookie is used to remember the user consent for the cookies under the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-non-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Non-necessary".
cookielawinfo-checkbox-othersNo description
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
frThe cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
Google AnalyticsVi använder Google Analytics för att samla in data om besökarantal, vart våra besökare kommer ifrån och data på vilka sidor som är mest populära för användare. Vi använder också Google Analytics för att kontinuerligt optimera webbplatsens arkitektur och innehåll för att ge den bästa upplevelsen för våra användare.
IDEUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
pll_languageThis cookie is set by Polylang plugin for WordPress powered websites. The cookie stores the language code of the last browsed page.
test_cookieThis cookie is set by doubleclick.net. The purpose of the cookie is to determine if the user's browser supports cookies.

 

Hur kan jag kontrollera cookiepreferenser?

Om du bestämmer dig för att ändra dina inställningar senare genom din surfning kan du klicka på fliken ”Sekretess och cookiepolicy” på skärmen. Detta visar meddelandet om samtycke igen så att du kan ändra dina preferenser eller dra tillbaka ditt samtycke helt.

Dessutom erbjuder olika webbläsare olika metoder för att blockera och ta bort cookies som används av webbplatser. Du kan ändra inställningarna i din webbläsare för att blockera / radera cookies. Besök för att lära dig mer om hantering och radering av cookies

wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.