en sv

Stamcellsbolaget NextCell Pharma deltar som Referenslaboratorium i NIBSC-studie


Cellaviva Sverige - februari 21, 2020 - 0 comments

NextCell Pharma AB (”NextCell”) meddelar idag att de deltar som referenslabb för National Institute for Biological Standards and Control (NIBSC) i utvecklingen av ett referensreagens för mesenkymala stamceller (MSC).

Brittiska NIBSC är världsledande när det gäller karaktärisering, standardisering och kontroll av biologiska läkemedel. Som en del av sin verksamhet har NIBSC fått i uppdrag av Världshälsoorganisationen (WHO) att delta i en studie för utveckling av ett referensprov för MSC (“International Collaborative Study to Evaluate a Candidate WHO Mesenchymal Stem Cell Flow Cytometry Reference Reagent”).

NIBSC spelar en viktig roll för att säkerställa kvaliteten på biologiska läkemedel världen över genom att tillhandahålla biologiska referensmaterial, testa produkter och genomföra forskning. NextCell läkemedelskandidat, ProTrans framställs av MSC och av den anledningen tillfrågades man att delta i utvärderingen.

Baserat på NextCells och andra referensenheters utvärdering, kommer NIBSC att lägga fram en rapport för WHO, och om allt går enligt plan godkänner WHO reagenset och produkten kommer att bli tillgänglig för alla laboratorier att använda som referensmaterial. Det är något som kan vara till stor nytta för alla organisationer som aktivt arbetar med MSC. NextCells bidrag är begränsat till testning av materialet och NextCell kommer inte att förvärva några produkt / rättigheter utan kommer att listas som projektdeltagare och genom deltagande får man tillgång till ytterligare kunskaper, kapacitet och nätverk.

För mer information om NextCell Pharma AB, vänligen kontakta:

Mathias Svahn, VD

Telefon: 08-735 5595

E-post: info@nextcellpharma.com

www.nextcellpharma.com

Håll dig uppdaterad med den senaste utvecklingen i NextCell Pharma AB

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/15255207/

Twitter: https://twitter.com/NextCellPharma

 

Förbered dig inför sommaren
Förbered dig inför sommaren

Väntar du en sommarbebis med BF i semestertider?

Om du vill ha vår hjälp med insamlingen, tänk på att beställa i god tid innan BF, så vi kan se till att bemanna förlossningen med den personal som behövs.